Elektronik Belge Nedir?

Elektronik Belge Nedir? öğrenmek için doğru yerdesiniz.

Kötü Amaçlı Yazılım

Siber saldırılar cihazları, bilgisayar sistemlerini ve hatta ağın kendisini hedef alabilir. Çoğu durumda, bu cihazların dikkatli kullanımı, bilgisayar korsanlarının erişimini engellemenin en iyi yollarında biridir. Siber saldırı çeşitli nedenlerle yapılabilmektedir. Özellikle verilere erişimin engellenmesi, sabotaj, casusluk, sosyal mühendislik, sistem ve ağa zarar verme, tümü bir siber saldırının gerçekleştirilme nedenleridir. Bu nedenle tehditlere karşı şu şekilde korunabilirsiniz tüm hassa verilerinizin envanterini çıkarmalısınız.

Ayrıca verilerin yedekli güvenlik kontrolleriyle korunduğundan emin olmalısınız. Bundan dolayı işletmenizin karşı karşıya olduğu tüm potansiyel riskleri ve her bir risk için tüm potansiyel sonuçları anladığınızdan emin olmak için bir risk değerlendirmesi yapmalısınız. Tüm potansiyel risk sonuçlarını azaltmak, bunlara yanıt vermek ve bunlardan kurtulmak için bir planınız olmalıdır. Tüm verileri periyodik olarak yedeklenmesi, bir güvenlik ihlali sonrasında tüm hassas verilerin kaybolmamasına yardımcı olacaktır. Yedeklemeler, enjeksiyonlar ve fidye yazılımı gibi saldırıları durumlarında verilerinizi korumaya yardımcı olacaktır. Biz Emar Proje olarak sizlere müşterilerimize her zaman kaliteli ve güvenli hizmet vermekteyiz.

Elektronik Belge Nedir? hakkında detaylı sorularınız için bizleri takip edebilirsiniz.

Telif Hakkı

Telif hakkı, eser sahibinin eseri üzerindeki haklarını tanımlayan hukuki bir terimdir. Bu haklar, eseri çoğaltma, kopyalarını dağıtma, eseri sergilemedir. Bu hak, eserin orijinalliğinin korunması açısından oldukça önemlidir. Telif hakkı, eser sahibinden izinsiz olarak eserin kopyalanmasının veya yayımlanmasının önüne geçer. Bu hak, her türlü hırsızlığa karşı eseri korur. Bunları yapmak isteyenler bu hak kapsamında eser sahibine belirli bir ücret ödemek zorundadır.

Bu hakkın çıkış noktası ABD Anayasasıdır. Yazı ve sanat eserlerinin belirli bir hak kapsamında korunmasının bilim ve sanata iyi geleceğine inanılıyordu. Böylece, telif kelimesi doğmuş oldu. Telif hakkının nihai amacı, eser sahiplerinin mülkiyet haklarını güvence altına alarak onları yeni ve özgün eserler üretmeye teşvik etmektir. Bir eserin telif hakkıyla korunabilmesi için bazı koşullar gerekir. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Eserin Orijinal Olması
  • Bir eserin bu hak kapsamında korunması için birincil koşul orijinalliktir. Bu koşul kapsamında yaratıcılık oldukça önemlidir.
  •  Eser bu hak kapsamında korunan eserlerin kategorisine girmelidir.
  • Bir eserin bu hak kapsamında korunabilmesi için somut bir ortamda yayımlanması gerekir.

Elektronik Belge Nedir? hakkında detaylı bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Menü