Depo Yönetim Sistemleri Nerede Bulunur?

Depo Yönetim Sistemleri Nerede Bulunur? Öğrenmek için doğru yerdesiniz.

MRP NEDİR?

MRP Açılımı Materials Requirement Planning iken Türkçe karşılığı ise Malzeme İhtiyaç Planlaması anlamına gelir. Seri üretim sektörü geliştiğinden bu yana işletmelerin, firmaların üretim safhasında kullanmayı planladığı malzemelerle ilgili depolama, tedarik tarihi ve miktarı, raf ömrü gibi işlemleri yönetebildiği bir bilgisayar destekli kontrol sistemidir.

 

MRP hangi sektörde kullanılıyor?

Bilgisayar destekli envanter kontrol sistemi olduğundan beri stok yapan tüm sektörlerde kullanılabilir. Örnek vermek gerekirse; Yiyecek Gıda sektörü, Otomotiv sektörü, İlaç sektörü, Tekstil sektörü gibi sektörlerde kullanılan bir sistemdir.

 

MRP sisteminin hedefi nedir?

MRP sisteminin öncelikli hedefi üretim verimliliğini artırmaktır. Üretim süreci içerisinde oluşabilecek ihtiyacı stoklamayı, işçilik ve ekipman kullanımını aktif hale getirmeyi, bilgisayarın desteğinden faydalanabilmeyi, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamayı hedefler.

 


Depo Yönetim Sistemleri Nerede Bulunur? Hakkında detaylı sorularınız için bizleri takip edebilirsiniz.

 

MRP Özellikleri

Tedarik sürelerini olabildiğince kısaltır, envanter seviyelerini optimize eder ve kaliteli hizmet için çalışmaları yüksek tutarak önemli üretim sürecini ilerletir.

Malzeme İhtiyaç Planlayıcısı uygulaması kullanıcıların ihtiyaç duydukları malzemeleri ve hammaddeleri satın almalarına yardımcı olan ana üretim programıyla ayrıntılı bir çizelge oluşturur.

MRP sistemleri, doğru planlama yapmayı, sonraki siparişler için hazırlıklı sürece girerek güvenilir üretim programları oluşturmalarını sağlar.

 

MRP sisteminin önemi nedir?

Özel yazılımlar aracılığıyla yapılan Malzeme İhtiyaç Planlaması, doğru envanterin üretim süreci için ihtiyaç duyulduğu an ve olabildiğince en düşük maliyetle mevcut olmasını sağlamaya çalışır. Bu nedenle MRP, üretim operasyonlarının verimliliğini, esnekliğini, karlılığını artırır. Fabrika çalışanlarını daha üretken, aktif hale getirebilir, ürün kalitesini daha iyi artırabilir ve malzeme ve işçilik maliyetlerini en aza indirebilmeyi hedef görür. Bir ürüne artan talebe hızlı geri dönüş yapıp müşteriyi daima memnun tutmaya ve müşteri kaybı yaşamamaya önem gösterir. Böylece oluşabilecek stok tükenme, üretim gecikmesi gibi sorunların yaşanmasını engelleyebilir. Bu süreçte gelir kaybı yaşanma ihtimalini ortadan kaldırır ve artmasına destek olur.

 

Depo Yönetim Sistemleri Nerede Bulunur? Hakkında detaylı bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Menü